Kan Musonda nog Rode Duivel worden? Rekening met hem houden

Kan Musonda nog Rode Duivel worden? "Rekening met hem houden"

05-01-2023 07:16
6

Bij Levante UD zagen we dinsdag een opvallende naam. Charly Musonda Jr. mocht starten in de Copa Del Rey, zijn eerste basisplaats in vier jaar. Zijn ex-coach Bob Browaeys zag het graag gebeuren.

Browaeys coachte Musonda bij de nationale U15, U16 en U17. "Charly was destijds de kapitein van mijn ploeg", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Toen was hij nog niet zo blessuregevoelig en een van de grootste talenten die ik ooit heb gezien. Op die leeftijd was hij technisch al vaardiger dan veel volwassenen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat hij zonder blessures al een heel mooie carrière had gehad."

Nu versierde Musonda zijn eerste basisplek sinds februari 2018. "Op zijn medische situatie op dit moment heb ik geen zicht, maar voetbaltechnisch is hij top. Hij zal wat tijd nodig hebben om het ritme op te pikken, maar technisch vernuft verleer je niet. En als hij honderd procent medisch fit is dan ben ik er zeker van dat hij nu vertrokken is. Dan moeten we volgens mij binnenkort zelfs met hem rekening houden voor de Rode Duivels."

Levante won de bekerwedstrijd tegen Getafe overigens met 3-2. Wesley Moraes (ex-Club Brugge) tekende in blessuretijd voor het winnende doelpunt.