Redder in nood staat weer op: Juventus door oog van de naald tegen Dessers en co

Redder in nood staat weer op: Juventus door oog van de naald tegen Dessers en co

04-01-2023 20:48

Juventus is op bezoek bij degradatiekandidaat Cremonese door het oog van de naald gekropen. Er leek een einde te komen aan de sterke reeks van De Oude Dame, maar in de slotfase stond Arek Milik op: het werd daardoor 0-1.

Bij een overwinning in het mooie Cremona zou Juventus het gat met nummer twee AC Milan weer verkleinen tot twee punten. Met Cyriel Dessers (ex-KRC Genk) in de basis kon Cremonese echter prima tegenstand bieden aan de ploeg uit Turijn. Juve was beter op basis van het veldspel, maar Cremonese kreeg ook genoeg kansen.

Desondanks stond de brilstand op het scorebord bij rust. Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. Het lukte Juventus niet om degradatiekandidaat Cremonese zijn wil op te leggen, ook niet na de wissel van Dessers bij de thuisploeg. In de slotfase raakte Cremonese zelfs de paal nog. De hoop leek daarmee vervlogen voor Juve, tot Milik in de laatste minuten aantrad voor een vrije trap: hij knalde via de binnenkant van de paal de 0-1 tegen de touwen.

Juventus wist de wedstrijd daardoor toch nog winnend af te sluiten. Het is zeker niet de eerste keer dat Milik zijn ploeg redt dit seizoen. De club van Turijn behoudt daardoor zijn derde plek en heeft ook uitzicht op de top van de Serie A. Voor Cremonese nemen de degradatiezorgen al voorzichtig toe. Dessers en co. staan stevig in de degradatiezone.