Enkel Saelemaekers opent 2023 in de basis bij Milan, De Ketelaere vanop de bank

Enkel Saelemaekers opent 2023 in de basis bij Milan, De Ketelaere vanop de bank

04-01-2023 11:31
7

AC Milan zal er in 2023 alles aan doen om haar Scudetto te verlengen. De eerste opdracht van het nieuwe jaar leidt de titelverdediger naar Salernitana. De herstelde Alexis Saelemaekers krijgt er een basisplek van Stefano Pioli, in tegenstelling tot Charles De Ketelaere, Divock Origi en Aster Vranckx.

Vlak voor het WK viel Saelemaekers uit bij Milan, waarna hij hard aan zijn terugkeer werkte. Een vliegtuigticket naar Qatar leverde die arbeid niet op, maar nu kan hij wel weer aantreden voor zijn club. Pioli bedankt hem alvast met een plaatsje op de rechterflank. Dat is niet het geval voor De Ketelaere. De monsteraankoop kon in de heenronde niet overtuigen en moet ook nu vrede nemen met een stek op de bank.

Naast De Ketelaere zit onder meer Vranckx, die nog een half jaar de tijd heeft om het Milan-bestuur definitief te overtuigen van zijn kunnen. Lukt dat niet, dan moet de huurling terugkeren naar moederclub VFL Wolfsburg. Tot slot ontbreekt van Origi elk spoor in de Milanese selectie. De aanvaller is geblesseerd. Daardoor blijft zijn teller voorlopig op 431 Serie-A-minuten staan.

No Poll