Mooi, laat kerstcadeau voor Nkuba: voor tweede keer in de prijzen bij Charleroi

Mooi, laat kerstcadeau voor Nkuba: voor tweede keer in de prijzen bij Charleroi

03-01-2023 22:48

De ongebruikelijke positie van het WK in Qatar op de internationale voetbalkalender leidt nog steeds tot enkele vreemde kronkels. Zo heeft Sporting Charleroi jeugdproduct Ken Nkuba uitgeroepen tot 'Speler van de maand december' op basis van ... één wedstrijd tegen RSC Anderlecht.

In dat ene duel ging Charleroi dan ook nog eens onderuit (0-1) en slaagde het er zelfs niet in om een doelpuntje te maken. Toch kregen de supporters de aartsmoeilijke opgave om een 'uitblinker' aan te duiden. Niet zelden haalt het lokale sentiment dan de bovenhand. Zo ook in het Zwarte Land: Nkuba mag zich de gelukkige noemen.

De twintigjarige rechterflankspeler kon de Anderlecht-verdediging enkele keren in verlegenheid brengen. Dat hebben de Henegouwse toeschouwers blijkbaar onthouden. Voor Nkuba is het trouwens al de tweede keer dat hij de onderscheiding in de wacht mag slepen; eerder gebeurde dat na de maand augustus. Hoe dan ook is onze landgenoot bezig aan het seizoen van de doorbraak. Afgelopen zomer werd hij nog het hof gemaakt door Lille OSC, maar Charleroi weigerde mee te werken.