'Agenten Moukoko maken zich hard voor flinke bedragen van Dortmund'

'Agenten Moukoko maken zich hard voor flinke bedragen van Dortmund'

03-01-2023 15:40
4

Borussia Dortmund en Youssoufa Moukoko komen er maar niet uit. Daardoor is het nog maar de vraag of de spits daadwerkelijk in Dortmund blijft.

Dortmund en Moukoko - of zijn agenten - zijn al maandenlang met elkaar in gesprek. De club wil het toptalent graag binnenboord houden, maar moet daarvoor een bedrag op tafel leggen dat het vooralsnog niet wil betalen. Volgens Sky Sports loopt het vooralsnog niet alleen stuk op de salariseisen, maar ook op het tekengeld van (naar verluidt) tien miljoen euro. Dortmund weigert dat te betalen.

Volgens Sky biedt Dortmund Moukoko een prestatiecontract, waarbij hij een vast salaris van drie miljoen euro kan verdienen exclusief bonussen, waar hij dus zelf invloed heeft. De spits zou inzetten op vijf miljoen euro. De gesprekken duren ondertussen al maanden en club en speler zijn het nog altijd niet eens geworden.

"Natuurlijk willen we zo snel mogelijk duidelijkheid hebben. Het is belangrijk dat alle betrokkenen weten waar ze aan toe zijn", zegt sportief directeur Sebastian Kehl tegen WAZ.