FC Transfervrij: deze spelers zitten binnenkort zonder een club

FC Transfervrij: deze spelers zitten binnenkort zonder een club

01-01-2023 15:45 Laatste update: 02-01-2023 18:14
1

Het nieuwe jaar is begonnen, wat betekent dat spelers met een aflopend contract met geïntereseerde clubs mogen praten en een voorlopig contract kunnen tekenen. VoetbalPrimeur.be stelt FC Transfervrij op van spelers die niet actief zijn in de Belgische competitie.

Keeper: David de Gea
De goalie van Manchester United kan Old Trafford zo maar eens verlaten. De Gea speelt al sinds 2011 bij The Red Devils en was in 2015 extreem dicht bij een overstap naar Real Madrid. De transfer ging op de slotdag van de window niet door: het papierwerk kwam niet voor 00.00 uur rond. Een transfer lijkt dit keer wel werkelijkheid te worden. Volgens Britse media is de Spanjaard niet van plan om bij te gaan tekenen. Manchester United werkt naar verluidt al aan een opvolger.

Centrumverdediger: Milan Skriniar
De Sloveense mandekker heeft nog altijd niet bijgetekend bij Internazionale en het ziet ernaar uit dat hij een nieuw avontuur aangaat. Inter hoopt op een verlengde samenwerking, maar Skriniar heeft Paris Saint-Germain en clubs uit de Premier League achter zich aan. De Parijzenaren zouden afgelopen zomer al een akkoord hebben bereikt met de centrumverdediger, ware het niet dat de Italianen hem destijds niet lieten gaan.

Centrumverdediger: Stefan de Vrij
De Vrij heeft een aanbieding gekregen van Internationale, maar is er nog niet uit. Inter verwacht definitief antwoord te krijgen in januari. Als De Vrij de beslissing maakt om Italië te gaan verlaten, heeft hij de clubs voor het uitkiezen. Atlético Madrid, Tottenham Hotspur, Manchester United, Newcastle United en Olympique Marseille zouden het wel zien zitten met de Nederlander. Er zou ook nog een 'anonieme' club uit de MLS in de race zijn.

Centrumverdediger: Evan Ndicka
Ndicka maakt veel indruk in het shirt van Eintracht Frankfurt en heeft met zijn 23-jarige leeftijd de wereld aan zijn voeten. De Fransman heeft interesse gewekt van drie Londense clubs: Arsenal, Tottenham Hotspur en Chelsea. The Gunners zouden de beste papieren hebben. In Italië wordt Juventus in verband gebracht met de veelbelovende Ndicka.

Middenvelder: N'Golo Kanté
Kanté speelde dit seizoen nauwelijks door toedoen van meerdere blessures. Hij wordt pas in maart terugverwacht. Aan hem dan de taak om te laten zien dat hij het op 31-jarige leeftijd nog altijd kan. Kanté verdiende na het succesjaar van Leicester City een transfer naar Stamford Bridge, waar hij jarenlang als steunpilaar diende. Chelsea bereidt zich al voor op het leven zonder Kanté, door Andrey Santos aan te trekken en werk te maken van WK-winnaar Enzo Fernández. FC Barcelona wordt genoemd als voornaamste kandidaat om Kanté transfervrij op te halen.

Middenvelder: Luka Modric
Modric stond vorig jaar ook al het transfervrije lijstje, maar ging toen alsnog een eenjarige verbintenis met Real Madrid aan. De Kroaat is dan wel 37 jaar oud, toch behoort hij nog altijd tot de basisopstelling van De Koninklijke. Op het WK in Qatar liet hij meermaals zien nog moeiteloos in de top mee te kunnen. Moet Real Madrid opnieuw met Modric om tafel gaan, of moet de middenvelder nog een nieuw avontuur aangaan?

Middenvelder: Toni Kroos
Ook de collega-middenvelder van Modric bij Real is aankomende zomer transfervrij op te halen. Het Spaanse Marca verwacht dat Kroos in februari een beslissing neemt. Eerder gaf Kroos al wel aan dat hij zichzelf niet meer voor een andere club ziet spelen. Een contractverlenging lijkt dus het meest waarschijnlijke.

Aanvaller: Karim Benzema
De derde Real Madrid-speler op dit lijstje is er wederom een van wereldklasse. Benzema won met zijn prestaties het afgelopen seizoen de Ballon d'Or. Dit seizoen kwakkelt hij met fysieke ongemakken, waardoor hij ook het WK met Frankrijk miste. In oktober sprak transfergoeroe Fabrizio Romano al over een nieuw contract tot 2024. Het is nu januari en er is nog steeds niks getekend. In de komende weken zal er ongetwijfeld meer duidelijk worden over zijn toekomst.

Aanvaller: Youssoufa Moukoko
Moukoko is nog maar achttien jaar, maar loopt nu al uit contract. Een verlenging bij Borussia Dortmund wordt met de dag onwaarschijnlijker. Met name FC Barcelona, dat financieel gezien in zwaar weer verkeert, zou volop in de race zijn voor het Duitse talent. Ook Chelsea probeert hem te overtuigen. Moukoko is sinds jonge leeftijd fan van de Catalanen, maar kan daar minder verdienen dan in de Premier League. Eén ding is zeker: Moukoko heeft de touwtjes zelf in handen.

Aanvaller: Memphis Depay
Depay vertrekt in 2023 zo goed als zeker bij Barcelona. Het is alleen nog niet duidelijk of dit in januari gaat gebeuren of dat hij wacht tot de zomer om op die manier een beter contract af te dwingen bij een potentiële nieuwe werkgever. Newcastle United wordt in verband gebracht met de aanvaller, maar The Magpies kunnen stevige concurrentie van Manchester United, waar Memphis tussen 2015 en 2017 actief was, verwachten. 

Aanvaller: Ángel Di María
De Argentijn van 34 jaar oud tekende vorige zomer een één-jarig contract bij Juventus. Hoewel hij door velen werd afgeschreven, liet hij toch zien waar hij bekend om staat. Di María staat er vrijwel altijd in grote wedstrijden en is een plaaggeest voor iedere defensie. Hij was in de gewonnen WK-finale van Argentinië cruciaal en heeft daardoor ongetwijfeld veel clubs weer aan het denken gezet om een poging te wagen voor hem. Di María is een blessuregevoelige speler, maar op transfervrije basis doet niemand er verkeerd aan om hem in huis te halen.

Reservebank
Er zijn nog een hele hoop andere buitenkansjes, waaronder ook enkele Rode Duivels. Deze spelers hebben net geen plekje in het basiselftal weten te bemachtigen, maar behoren wel tot de reserves van FC Transfervrij.

Rapahël Guerreiro (Borussia Dortmund), Alejandro Grimaldo (Benfica), Hector Bellerín (FC Barcelona), Sergi Roberto (FC Barcelona), Iñigo Martínez (Athletic Club),  Axel Witsel (Atlético Madrid), Jorginho (Chelsea), Konrad Laimer (RB Leipzig), Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt), Sergio Busquets (FC Barcelona), Thomas Lemar (Atlético Madrid), Ilkay Gündogan (Manchester City), Youri Tielemans (Leicester City), Adrien Rabiot (Juventus), Houssem Aouar (Olympique Lyon), Naby Keïta (Liverpool), Branco van den Boomen (Toulouse), Wilfried Zaha (Crystal Palace), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach), Roberto Firmino (Liverpool), Marco Asensio (Real Madrid), Adama Traoré (Wolves), Marco Reus (Borussia Dortmund), Leandro Trossard (Brighton), Dries Mertens (Galatasaray)