Martinez over Rode Duivels-geruchten op WK: “Nul procent was ervan waar”

Martinez over Rode Duivels-geruchten op WK: “Nul procent was ervan waar”

31-12-2022 15:45
8

De Rode Duivels kwamen vaak negatief in de media tijdens het WK in Qatar. Bondscoach Roberto Martinez reageerde op de geruchten in een uitbereid interview met Het Laatste Nieuws.

Er werd vaak gesproken over de leeftijd van de Rode Duivels. Zo zouden Hazard en Vertonghen bijna op de vuist zijn gegaan. “De groep voelde dat bijna álle media doorgingen op dat fake news. Vanaf dat moment scheidden wij ons af van de buitenwereld. Maar plots waren de spelers ook écht klaar. Om te tonen dat ze wél één groep zijn. Ze trainden twee keer uitstekend voor Kroatië en je zag ook een andere ploeg in die wedstrijd. Het maakte ons sterker als groep.”

Volgens Martinez was er echter nul procent van waar. “Al die berichten over strubbelingen binnen de groep hadden hun effect op de jongens. Ik moest in Qatar nooit zoveel reageren op uitspraken van de spelers. Weet je: media zijn heel belangrijk in het voetbal. Tel de uren interviews die zij geven in één week tijd gerust op. Je hebt slechts één seconde nodig om iets uit de context te halen. En zoiets kan de boel ontregelen. Ik wil niet zeggen dat alles wat vooraf gebeurde een grote invloed had op het resultaat tegen Marokko, maar het had wel invloed op onze prestatie.”