Degryse is streng voor titularis van Club Brugge: Je mag nog zo hard werken

Degryse is streng voor titularis van Club Brugge: "Je mag nog zo hard werken"

31-12-2022 12:05
9

Marc Degryse is niet helemaal overtuigd van Kamal Sowah. Onder Carl Hoefkens brak de Ghanees helemaal door bij Club Brugge, maar de analist vindt niet dat Sowah ook een basisplek moet blijven krijgen met de nieuwe coach.

Die nieuwe trainer zal de komende weken voor veranderingen gaan moeten zorgen. Volgens Degryse moet hij er alvast aan denken om Sowah uit de basiself te zetten. "Yaremchuk, die zit daar en denkt: 'Ik kan toch nog een goal maken?' Terwijl onze vriend Sowah in 26 competitiematchen voor en na zijn uitleenbeurt niet één keer scoorde", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Degryse snapt ook niet dat Sowah de voorkeur kreeg op andere Yaremchuk en Noa Lang. "Je mag dan nog zo hard en zo veel lopen... Ook Lang zat vaak op de bank. Je moet dat soort spelers toch ook wat krediet geven. Zeker als de concurrentie, Sowah in dit geval, niet op statistieken wordt afgerekend. Dat zal belangrijk zijn voor de volgende coach", geeft Degryse aan.

Sowah was één van de revelaties bij Club Brugge, met vooral enkele sterke prestaties in de Champions League. In de competitie scoorde hij echter nog geen enkele keer. Lang en Yaremchuk zitten aan twee doelpunten.