Franky Van der Elst analyseert Club Brugge: ''Kwaliteitsinjectie kan geen kwaad''

Franky Van der Elst analyseert Club Brugge: ''Kwaliteitsinjectie kan geen kwaad''

29-12-2022 17:14 Laatste update: 17:22
10

Club Brugge is op zoek naar een nieuwe T1. De club stopte de samenwerking met Carl Hoefkens. Analyst Franky Van der Elst laat in Het Nieuwsblad weten dat dat niet het enige is waar Club Brugge naar op zoek zou moeten.

''Los daarvan: Club heeft dit seizoen nog geen kampioenenvoetbal laten zien, dus als het nog kampioen wil worden, kan een kwaliteitsinjectie ook geen kwaad'', vertelde Van der Elst. ''Dan denk ik vooral aan een creatieve man op het middenveld. Nielsen blijft voor mij toch een 'zes'.'' Daarmee zei de huisanalyst van Het Nieuwsblad dat Club Brugge zich vooral op het middenveld zou moeten versterken. ''Je hoort daar nu nog niks over, maar je staat vierde en je herbegint straks tegen Genk en Anderlecht, terwijl AA Gent op amper drie punten staat. Ook met een nieuwe trainer zou ik er maar niet te gerust op zijn'', zei Van der Elst met de boodschap dat urgentie voor een kwaliteitsinjectie op zijn plaats is.

Club Brugge hervat de Jupiler Pro League op 8 januari aanstaande tegen koploper KRC Genk. Club Brugge staat momenteel op de 4e plek met 34 punten uit 18 wedstrijden. Bij een verlies van Royal Antwerp kan het de derde plek van ploeg uit Antwerpen overpakken.