Goots over Beerschot: “Chapeau voor wat Wieland aan het realiseren is”

Goots over Beerschot: “Chapeau voor wat Wieland aan het realiseren is”

29-12-2022 11:58
1

Vorig seizoen betekende meteen het einde voor Beerschot in de Jupiler Pro League. Beerschot staat momenteel op kop in eerste klasse B en is volop aan het werken aan de terugkeer naar de hoogste klasse. Patrick Goots voor de start van het nieuwe seizoen niet veel hoop. 

2022 bleek maar erg moeizaam te verlopen voor Beerschot. De ploeg kreeg maar geen voet aan de grond in de hoogste klasse en verdween van het toneel in de Jupiler Pro League. “Het ging van kwaad naar erger, met als dieptepunt de ongeregeldheden tijdens de laatste match in 1A op Union”, vertelt Goots in de Gazet van Antwerpen.

Goots geloofde trouwens niet in de totale ommekeer in de Challenger Pro League. Het zag er volgens hem in de voorbereidingen niet al te best uit. “Toen ik in de voorbereiding tegen Dessel ging kijken, dacht ik: dit komt nog altijd niet goed. Er hing een negatieve sfeer, met Vanhamel die continu werd uitgefloten.”

“En zie nu, als leider de winterstop in. Vaca en Sebaoui, twee vaste waarden vorig jaar, deden niet meer mee, terwijl Verlinden en Baeten ontbolsterden. Chapeau voor wat de Oostenrijker Wieland met Beerschot realiseerde.”