Overmars heeft gewoon een sterke basis neergezet bij Antwerp

"Overmars heeft gewoon een sterke basis neergezet bij Antwerp"

29-12-2022 07:29
1

Patrick Goots blikt in Gazet Van Antwerpen terug op het jaar van Antwerp. Daarin vielen er heel wat positieve zaken te noteren. Ondanks alle controverse was de komst van sportief directeur Marc Overmars een schot in de roos.

"Overmars zette gewoon een sterke basis neer", klinkt het bij Goots. "Zijn ­netwerk is van een nog andere ­orde dan dat van Luciano ­D’Onofrio. Paul Gheysens had ­Toby Alderweireld sowieso kunnen kopen. Maar de aanwezigheid van Overmars was met ­zekerheid een doorslaggevende factor. Óók in de aanstelling van Mark van Bommel."

Radja Nainggolan werd door de nieuwe staf naar de B-kern gestuurd. "Radja begon nochtans goed aan het seizoen. Héél goed zelfs. In de Europese voorrondes was hij top. Weet je wat het ook is: bij iemand als Brian Priske kom je met die vele excessen weg. Maar niet bij een autoriteit als Van Bommel. Toen hij naar de B-kern werd verbannen, zei ik al dat zijn verhaal bij Antwerp geschreven was. Het is jammer. Het imago van Radja paste wel bij de club."

Antwerp sluit het jaar af op een derde plaats in het klassement. Na de break volgt er een thuiswedstrijd tegen KAA Gent.