Hollerbach na winst tegen Club Brugge en en Zulte Waregem: “Extra dagje vrij”

Hollerbach na winst tegen Club Brugge en en Zulte Waregem: “Extra dagje vrij”

28-12-2022 16:14
1

Sint-Truiden VV kent een goed einde van het kalenderjaar. Met 1-4 winnen op het veld van Club Brugge en enkele dagen later bevestigen tegen Zulte Waregem. STVV-coach Bernd Hollerbach was terecht een tevreden man na afloop van de partij tegen Zulte Waregem. 

De coach van STVV strooide met complimenten voor zijn spelers. Na een moeilijke voorbereiding brachten zijn mannen een enorme inzet aan de dag. “We hadden met veel afwezigen en zieken te maken. Bovendien vreesde ik een beetje voor decompressie na onze overwinning tegen Club Brugge”, klinkt het bij de Duitser. “Ik heb de jongens daarom voorgehouden om vooral geduldig te blijven en onze momenten te benutten. Die opdracht hebben ze fantastisch uitgevoerd. Ze krijgen een dagje extra vrij na deze zege. Dat hebben ze verdiend.”

Door de vele afwezigen kwam een jonge Matte Smets in de ploeg. De 18-jarige toonde meteen zijn kunnen en gaf een frisse indruk. Ook Hollerbach was erg tevreden met het optreden van de Bilzenaar. “Matte speelt al sinds de voorbereiding bij ons in de A-kern. Ik heb hem gezegd dat hij zijn kans zou krijgen als hij hard zou blijven werken”, deelt de keuzeheer van STVV mee. “Die kans heeft hij nu gekregen en gegrepen. Matte heeft het goed gedaan, hij is rustig gebleven en hij wist zelfs te scoren. Een geldig doelpunt trouwens, ik begrijp echt niet dat de scheidsrechter dit afkeurde. Het verandert niets aan zijn knappe debuut. Matte heeft een grote toekomst voor zich.”