Hoefkens spreekt over mogelijk ontslag bij Club Brugge: De harde wereld

Hoefkens spreekt over mogelijk ontslag bij Club Brugge: "De harde wereld"

26-12-2022 16:14 Laatste update: 17:03
11

Carl Hoefkens lijkt te moeten vrezen voor een ontslag bij Club Brugge. Na de pandoering tegen STVV werd er ook niet gewonnen van Oud-Heverlee Leuven en speelde de landskampioen met 1-1 gelijk. Hoefkens vond die score echter niet correct.

"We verdienden absoluut de drie punten", begon Hoefkens bij Eleven Sports. "Ik heb een positieve reactie gezien bij mijn spelers. Over de prestatie ben ik niet ontevrede. Na de rust moesten zij iets proberen, maar daar slaagden ze niet in", klinkt het.

Maar een winst zat er niet in. Volgens Hoefkens had Club Brugge nochtans genoeg kansen om meer te scoren. "De gouden wet is dat je je kansen moet afmaken en zij krijgen dan altijd een kans. Ze scoren en dan lijkt het alsof alles slecht is", legt hij uit

Ontslag
Het was al even duidelijk dat Hoefkens met de rug tegen de muur stond. Hij wordt al even gelinkt aan een ontslag. Vreest de trainer van Club Brugge daar ook voor? "Als het heel goed gaat, is dat het werk van iedereen. En als het minder gaat, dan ben ik heel blij om dat als coach op mij te pakken."

"Dat is de harde wereld van een coach. Je lot ligt in handen van anderen die boven je staan. Dat is niet meer dan normaal. Zo is het voetbal geëvolueerd en daar moet ik in meegaan. Of vandaag alleen winnen goed genoeg was? Dat is niet uitgesproken geweest. Dat kwam zo naar boven in de media. De druk werd opgebouwd naar een spektakelstuk en dat is het op een bepaalde manier ook geworden", besluit hij.