Club dreigt twee talenten te verliezen: 'Lammens bijna zeker, Mbamba status quo'

Club dreigt twee talenten te verliezen: 'Lammens bijna zeker, Mbamba status quo'

25-12-2022 14:00
8

Club Brugge zal deze wintermercato ongetwijfeld op zoek gaan naar enkele kwaliteitsvolle versterkingen, zoals elke JPL-club, maar ook intern ligt er werk op de plank. Twee veelbelovende jeugdproducten staan namelijk op het punt om (gratis?) de deur uit te wandelen: Senne Lammens en Noah Mbamba.

Beide toptalenten lopen komende zomer uit hun contract op Jan Breydel en tot op heden is er nog geen overeenstemming bereikt over een verlenging. In het geval van Lammens zal die er naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer komen, beweert Het NieuwsbladDoor de geweldige prestaties van Simon Mignolet kan de twintigjarige doelman zich voorlopig enkel onderscheiden bij Club NXT. Zelf voelt Lammens zich echter klaar voor de volgende stap. Verschillende clubs uit het buitenland hebben zijn naam alvast genoteerd.

Daarnaast blijft de kwestie-Mbamba voorlopig onopgelost. Onder Philippe Clement kondigde de controlerende middenvelder zich aan als dé nieuwe ontdekking, maar sinds Alfred Schreuder hem negeerde, zit er een haar in de boter. Voorlopig weigert Mbamba nog steeds om zijn overeenkomst open te breken. Aangezien onder meer FC Barcelona, Chelsea FC en Manchester City al genoemd werden in het verleden, is de verleiding ook groot om de sprong te wagen. De kans is eerder klein dat hij aan boord blijft bij Club, klinkt het bij HNB.

En dus rijst de vraag hoe het bestuur van Club Brugge de zaken het best aanpakt. Als Blauw-Zwart nog een som(metje) wil vangen voor (één van) beide opkomende talenten, zal het deze winter moeten verkopen. Anders lopen ze in juli transfervrij de deur uit. Of vindt Club Brugge tussentijds alsnog een akkoord over een nieuw contract?