Geraerts spreekt over Rode Duivels: Zou het anders hebben gedaan

Geraerts spreekt over Rode Duivels: "Zou het anders hebben gedaan"

23-12-2022 12:44
6

Voor de Rode Duivels was het WK in Qatar een flop. Karel Geraerts, zelf een ex-Rode Duivel, stelt zich vragen bij enkele keuzes van bondscoach Roberto Martinez. Hij had de zaken anders aangepakt. 

"Het leek me al maanden duidelijk dat Romelu Lukaku een probleem zou worden", aldus Geraerts bij Sport/Voetbalmagazine"Dat was een blessure die maar bleef aanslepen. Uiteraard hoop je als bondscoach dan wel dat hij fit geraakt, maar dan zou ik in de weken of maanden voordien toch een paar andere spitsen uitgeprobeerd hebben. Van Michy Batshuayi weten we wat hij kan. Maar wat kunnen de andere spitsen?"

Geraerts had dab ook andere keuzes gemaakt. "Ik volg het Belgisch voetbal niet zo intens als Martínez, maar Dante Vanzeir is goed. Die was ook in vorm op dat moment. Loïs Openda, die het goed doet in Frankrijk, heeft nog geen negentig minuten gespeeld bij de Rode Duivels, denk ik. Dus je weet ook niet wat hij kan en wat hij niet kan. Waarom heb je dat niet vooraf uitgeprobeerd?"

Martinez maakte meteen na de wedstrijd tegen Kroatië bekend dat hij stopt als bondscoach. Inmiddels is de KBVB gestart met de zoektocht naar een opvolger.