'Forfaitnederlaag voor Anderlecht en geen fans tegen Union en Club Brugge'

'Forfaitnederlaag voor Anderlecht en geen fans tegen Union en Club Brugge'

22-12-2022 17:46 Laatste update: 18:01
59

Tijdens Standard – Anderlecht gingen de fans van de bezoekers over de schreef. De scheidsrechter staakte de match in Luik. Anderlecht weet nu waar het aan toe is. Paars-wit krijgt een forfaitnederlaag aangesmeerd en zal ook twee matchen moeten afwerken zonder eigen publiek.

Het Laatste Nieuws weet dat er eindelijk een uitspraak gedaan is na de gestaakte match in Luik. Zoals verwacht krijgt Standard er drie punten bij. Op 23 oktober van dit jaar staakte de scheidsrechter het duel met een 3-1 voor de Rouches op het bord. De fans van Anderlecht hadden toen onder meer herhaaldelijk vuurwerk op het veld gegooid.

Geen Anderlecht-fans tegen Union en Club Brugge
De straf houdt evenwel niet op bij een forfaitnederlaag. De thuiswedstrijd tegen Union zal er eentje verplicht zijn zonder publiek in het Lotto Park. De Brusselse derby staat op 8 januari van volgend jaar op het programma. Wanneer Anderlecht op 15 januari op het veld van Club Brugge speelt, mogen er ook geen fans van paars-wit in de tribunes zitten. Verder kreeg Anderlecht nog een match zonder thuispubliek met uitstel als straf en moet er nu nog een boete van 10.000 euro worden betaald. 

Beroep mogelijk
Anderlecht kan nog in het beroep gaan bij het BAS. Het is nog onduidelijk of paars-wit die stap gaat zetten.