Hoefkens lijkt crisisberaad te overleven: 'Ontslag is momenteel niet aan de orde'

Hoefkens lijkt crisisberaad te overleven: 'Ontslag is momenteel niet aan de orde'

22-12-2022 15:21
27

Carl Hoefkens blijft voorlopig aan boord als trainer van Club Brugge, althans volgens Gilles De Bilde. Donderdagvoormiddag hield het bestuur van de regerende landskampioen spoedberaad. Daaruit is geen ontslag naar voren gekomen.

VTM hield vinger aan de pols bij die vergadering en bij monde van De Bilde heeft het daarover verslag uitgebracht. "Een ontslag is momenteel niet aan de orde. Wat is momenteel? Dat wordt nog besproken", geeft de oud-spits een eerste update. Na de 1-4-nederlaag tegen Sint-Truiden in de Croky Cup zit er een haar in de boter op Jan Breydel. Deze donderdag kregen de spelers alvast een dagje 'vrij'.

Toch houdt De Bilde nog een slag om de arm over een mogelijk ontslag van Hoefkens. "Omdat er nog een aantal gesprekken gepland staan om te zien of er nog voldoende draagvlak is om Hoefkens als coach te behouden. Onder meer met de spelers, die ook zelf op hun verantwoordelijkheden worden gewezen", luidt het.

Het ziet er desondanks naar uit dat Hoefkens de kans krijgt om Club weer op het juiste pad te zetten. "Er zijn een aantal zaken die spelen, maar op dit moment is het niet de bedoeling om Hoefkens de laan uit te sturen", besluit De Bilde. Dan zullen er wel resultaten moeten volgen. In 2022 ontvangt Blauw-Zwart OH Leuven nog in de Jupiler Pro League, meteen na Nieuwjaar staan met KRC Genk en RSC Anderlecht twee gevaarlijke tegenstanders op het programma.