Engelse media vol lof: 'Burnley van Kompany was sterk, maar United professioneel'

Engelse media vol lof: 'Burnley van Kompany was sterk, maar United professioneel'

22-12-2022 15:13 Laatste update: 15:44

Manchester United is uitstekend uit de WK-onderbreking gekomen. De Engelse grootmacht won woensdagavond in de League Cup van het Burnley FC van Vincent Kompany: 2-0. Dit schrijven de Engelse kranten.

Sommige ploegen beginnen tam na de winterstop of - in dit geval - WK-onderbreking, maar daar was bij Manchester United geen sprake van. 'Burnley, onder leiding van voormalig Manchester City-captain Vincent Kompany, was sterk genoeg en zorgde voor wat ongemakkelijke momenten voor de thuisploeg, maar de superieure kwaliteit kwam van Manchester United in de eerste wedstrijd sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo', krijgt de koploper uit de Championship toch de nodige lof bij Sky Sports.

De BBC trekt een vergelijkbare conclusie na de 2-0 zege op Burnley. 'Het was voor United genoeg om de de eerste overwinning binnen 90 minuten in vijf jaar tijd te bezorgen in deze competitie. Het was ook positief om een nieuw tijdperk in te luiden zonder Cristiano Ronaldo, wiens spraakmakende vertrek door de thuisfans werd genegeerd. Nu Ronaldo naar de geschiedenis van Old Trafford is verwezen, heeft Anthony Martial de kans om te laten zien dat hij de nummer negen kan zijn waarvan Ten Hag denkt dat hij het kan zijn. Ten eerste moet de Fransman fit blijven. Dan moet hij meer doen dan slechts glimpen van zijn talent te laten zien.'

'Na 57 minuten toonde Marcus Rashford de beste manier om terug te keren van een WK', schrijft The Guardian over doelpuntenmaker Marcus Rashford. 'Voor Rashford, die op het WK in Qatar drie keer scoorde, was dit zijn negende United-goal van dit seizoen - misschien wel zijn mooiste voor de club - en zorgde ervoor dat de ploeg van Erik ten Hag in de kwartfinales staat. De Nederlander zal deze competitie zien als een duidelijke route richting het doorbreken van de prijzendroogte', vervolgt de krant.