Vrancken (Genk) over speelschema: Niet ideaal, kerstvoetbal slaat toch niet aan

Vrancken (Genk) over speelschema: "Niet ideaal, kerstvoetbal slaat toch niet aan"

21-12-2022 18:31
5

Woensdag staat er een topper op het programma in de beker van België. Na een WK-break staan de eersteklassers opnieuw op de velden. KRC Genk neemt het op tegen RSC Anderlecht. Wouter Vrancken blikt vooruit op de komende periode. 

De mannen van Vrancken legden een schitterend parcours af en zowat elke ploeg moest eraan geloven. De coach van genk hoopt ongetwijfeld dat zijn team de lijn kan doortrekken van voor de break. Op stage leek iedereen direct terug scherp. Dat getuigt Vrancken. De coach hoopt dat ze het momentum opnieuw beet krijgen bij de start van de tweede seizoenshelft.  “Het goeie gevoel was wel meteen terug op training, dat hebben de spelers ook aangegeven”, klinkt het bij Vrancken in Het Nieuwsblad. De wens van de coach moet weer een automatisme worden bij de spelers. De coach van genk baalt dan ook een beetje over het speelschema van de komende weken.

“Ideaal is het niet”, bekent coach Wouter Vrancken. “We hadden liever, zoals in Nederland, één onderbreking gehad tot begin januari. Mijn ervaring leert dat kerstvoetbal in België nog niet echt aanslaat. We missen daar de traditie die bijvoorbeeld in Engeland wel heerst. Maar we gaan niet aan de klaagmuur staan, het is wat het is. En vooral: we kennen deze kalender al van afgelopen zomer. We hebben ons dus kunnen voorbereiden.”