Geen Vormer voor Zulte Waregem, Leye ziet struikelblokken voor fantastische speler

Geen Vormer voor Zulte Waregem, Leye ziet struikelblokken voor fantastische speler

21-12-2022 09:06
7

Zulte Waregem begint woensdag aan cruciale maanden. Eerst is er nog de bekermatch tegen Deinze, maar daarna begint het echte werk in de Jupiler Pro League met operatie redding. Ruud Vormer zal Essevee alvast niet uit de nood gaan helpen.

Tijdens de komende weken wil Zulte Waregem nog enkele spelers aantrekken. De club hoopt immers weg te geraken van de zestiende plaats in de Jupiler Pro League. Bij Club Brugge kan Vormer gaan, maar Mbaye Leye denkt niet dat de ervaren middenvelder de ideale pion is voor zijn team. "Vormer? Nee, dat is niet aan de orde", aldus de trainer van Zulte Waregem in Sportwereld.

Leye heeft natuurlijk wel respect voor de voetballer Vormer, maar denkt niet dat het een perfect huwelijk met Essevee zou zijn. "Ruud is een fantastische speler, maar we hebben slechts dertig procent balbezit, terwijl hij bij Brugge net kon uitblinken door het dominante voetbal dat ze bij Blauw-Zwart brengen."

Leye onderstreept dat Vormer een "ongelooflijke sterke speler" is, maar Vormer speelde de voorbije maanden niet meer bij Club Brugge. Dat is een serieus struikelblok voor Zulte Waregem. Het zoekt jongens die meteen inzetbaar zijn en natuurlijk is er ook nog het geld. "Bovendien moet het ook financieel allemaal realistisch haalbaar zijn", besluit Leye.