Storck geeft KV Kortrijk raad: “Zouden zoals Argentinië moeten spelen”

Storck geeft KV Kortrijk raad: “Zouden zoals Argentinië moeten spelen”

19-12-2022 15:12
4

KV Kortrijk neemt het in de Croky Cup op tegen Oud-Heverlee Leuven. Coach Bernd Storck sprak met Het Nieuwsblad over de bekerconfrontatie. De Duitser staat voor zijn eerste officiële wedstrijd bij De Kerels nadat hij het stokje van Adnan Custovic overnam.

In de vorige ronde was OHL met 0-5 te sterk van Francs Borains. KV Kortrijk weet aldus wat het te wachten staat. “OH Leuven heeft een goede kern. Met Mario González beschikken ze over heel wat kwaliteit in hun aanvalslinie. Het is aan onze verdediging om hiermee rekening te houden.”

Brys denkt dat het een open match zal zijn en heeft ook raad voor zijn spelers. “Ik verwacht een open wedstrijd. Beide ploegen willen aanvallend voetbal spelen, maar wij moeten het net iets meer willen dan zij en onze verdediging moet op zijn hoede zijn. Eigenlijk zouden we als Argentinië moeten spelen.”

De T1 wil vechtlust zien. “Onze spelers moeten vechten voor iedere bal en het duel niet schuwen, ook al lopen er misschien wat grotere spelers rond bij Leuven. Die Argentijnen vochten met hart en ziel voor hun land, hopelijk hebben mijn spelers dit ook gezien en nemen ze hier een voorbeeld aan.”