Ueda van Qatar naar Cercle Brugge: Ik moest direct aan de bak

Ueda van Qatar naar Cercle Brugge: "Ik moest direct aan de bak"

19-12-2022 11:16
1

Cercle Brugge speelt dinsdag tegen KAA Gent in de Croky Cup. Ayase Ueda kan er dan meteen bij zijn. In tegenstelling tot heel wat van zijn landgenoten pakt hij (voorlopig) geen rust na het WK.

"Ik vloog vanuit Qatar niet mee met de ploeg naar Japan maar rechtstreeks naar Brussel", aldus Ueda bij Het Nieuwsblad. "Dat was de afspraak omdat we met Cercle voor een belangrijke en drukke week staan. Dinsdag is er de bekermatch tegen Gent, vrijdag hernemen we in de competitie tegen KV Mechelen. In ruil om direct terug te keren krijg ik dan volgende week zeven dagen vakantie.”

Terug bij Cercle spelen vergt wel een aanpassing. "Natuurlijk was het even wennen. Ik kwam van een land waar je toch wel WK-koorts voelde naar Brugge waar de rust heerste. Maar ik moest direct aan de bak, vloog er meteen in op training en kon vorige zaterdag scoren in Moeskroen. Ja, ik ben er klaar voor om hier de lijn door te trekken."

Ueda scoorde voor de WK-break al zeven goals voor Cercle Brugge. Hij kwam in de zomer over van Kashima Antlers uit zijn thuisland.