Paars-wit speelt pijnlijk gelijk: 'Anderlecht nog lang niet klaar voor Genk'

Paars-wit speelt pijnlijk gelijk: 'Anderlecht nog lang niet klaar voor Genk'

15-12-2022 17:29
8

RSC Anderlecht kende een moeilijke eerste seizoenshelft. Ook in de voorbereiding naar het tweede deel van de Jupiler Pro League lijkt het nog niet gesmeerd te lopen. Anderlecht speelde dinsdag 1-1 gelijk tegen de Polen van Raków Czestochowa. DH Sport schrijft dat Anderlecht niet klaar is voor de wedstrijd tegen KRC Genk

Anderlecht maakt zich op voor een reeks stevige duels. In de Croky Cup komende woensdag en daarna in de Pro League met het drieluik Charleroi, Union en Club Brugge. “De Mauves zijn nog niet klaar”, klinkt het in de krant.

“Het meest opvallende aan deze wedstrijd is het gebrek aan duidelijke kansen voor Anderlecht”, aldus La Dernière Heure. De Poolse doelman had erg weinig werk op te knappen en na de pauze werden de aanvallen van paars-wit er niet beter op. 

Niet enkel de aanval leek schuldig. Althans, dat gelooft DH Sport. Hun lijkt de fout eerder op het middenveld te liggen. “Ze zijn nooit bediend zoals het hoort. De druk die Brian Riemer eiste vanaf het moment van balverlies werd zelden goed uitgevoerd”, lezen we in de krant. “Een verrassende trend gezien de goede start in de eerste wedstrijd van de nieuwe coach. Ze werden overweldigd door de Poolse wil en slaagden er niet in om in het spel te komen.”