Marokkaanse media enkel maar trots: 'Bedankt om ons te laten dromen'

Marokkaanse media enkel maar trots: 'Bedankt om ons te laten dromen'

14-12-2022 23:10
8

Marokko vindt zijn Waterloo op het WK in de halve finales. In de Marokkaanse media overheerst trots, na een historische campagne voor een Afrikaans land.

Na eerste te zijn geworden in een groep met Kroatië, België en Canada, versloeg Marokko in de knock-outfase Spanje en Portugal. Nooit eerder behaalde een Afrikaans land de halve eindstrijd op een WK. 'Een epos dat in het geheugen van de Marokkanen gegrift blijft. Ondanks deze nederlaag zal het verhaal van dit toernooi aan de volgende generaties verteld worden', schrijft Le Matin.

'De Leeuwen hebben laten zien het te kunnen opnemen tegen de wereldreuzen. Dit dramatische einde kan zomaar het begin zijn van een nieuw tijdperk voor het Marokkaanse voetbal.' Het medium spreekt van een 'ongelooflijke campagne' en krijgt bijval van Le360, dat het WK van Marokko samenvat als een 'epische reis'.

In Al-Khor zaten zo'n 55.000 Marokkanen op de tribune. 'Het WK eindigt, maar zoals gebruikelijk regeerden duizenden Marokkaanse fans met shirts en rode vlaggetjes op de tribune', spreekt het medium lof uit voor de aanhang. 'De doelpunten van Hernández en Kolo Muani maakten een einde aan onze dromen.'

La vie éco toont zich van zijn meest sportieve kant. 'Proficiat aan het Franse team', klinkt het. 'Maar een dikke proficiat aan onze Leeuwen voor dit ongelooflijk succesvolle toernooi. Bij de vier beste teams horen is niet ieder team gegeven. Dit team van Walid Regragui zal de boeken van het Afrikaanse voetbal ingaan als eerste vaandeldrager van Afrika en de Arabische wereld in deze mondiale competitie. Bedankt aan iedereen die ons heeft laten dromen: spelers, technische staf en publiek.'