Argentijnse verslaggever: Messi beledigde Weghorst ernstiger buiten camera's

Argentijnse verslaggever: Messi beledigde Weghorst ernstiger buiten camera's

12-12-2022 17:45
13

Wout Weghorst heeft na de WK-kwartfinale tussen Nederland en Argentinië nog een extra scheldkanonnade van Lionel Messi over zich heen gekregen. Dat vertelt Esteban Edul, die Messi interviewde namens TyC Sports. De Argentijn ging naast de camera veel verder.

Messi stond na de WK-zege op het punt om een eerste reactie te geven aan Edul, toen hij naar Weghorst riep: "Waar kijk je naar, idioot. Loop door." In gesprek met de Argentijnse krant Olé doet de verslaggever zijn verhaal. Voordat hij live ging, waren de beledigingen van Messi aan het adres van Weghorst nog een stukje ernstiger, vertelt Edul.

"Na de wedstrijd waren ze allemaal aan het bakkeleien bij de kleedkamers. Niet alleen Messi", begint de Argentijnse journalist. "Virgil van Dijk had bijvoorbeeld ruzie met Nicolás Otamendi. Dit leek wel het einde van een heetgebakerde derby in Argentinië, alleen was dit spannender omdat het wereldsterren zijn."

"Messi's woede ging vooral over de penalty", vervolgt Edul, "want de Nederlanders probeerden de Argentijnen te hinderen. Na afloop werd Messi in de tunnel opgewacht door Weghorst, die hem vroeg om zijn shirt. Daar had Leo geen trek in en dat leidde tot een aantal grove beledigingen."

Edul moest Messi nota bene zelf tot kalmte manen, uit angst voor represailles van de FIFA. "Ik stelde hem een vraag over zijn assist, maar het ging bij hem alleen maar over Louis van Gaal, de scheidsrechter, de FIFA... Ik kon hem eigenlijk niks vragen. Op een gegeven moment heb ik gezegd: rustig, Leo. Er stonden veel mensen van de FIFA omheen..."

Het was uiteindelijk Sergio Agüero die Weghorst duidelijk maakte dat Messi niets van hem moest hebben. De maker van beide Oranje-goals had dat zelf ook al door. "Mijn Spaans is niet erg goed, maar hij zei respectloze woorden tegen me en dat stelt me teleur, heel erg teleurstellend."