'Kudus geniet interesse van topclubs: Ghanees hoopt Ajax te verlaten'

'Kudus geniet interesse van topclubs: Ghanees hoopt Ajax te verlaten'

12-12-2022 10:41

Een van de revalties van de groepsfase op het WK was ongetwijfeld Mohammed Kudus. De jonge Ghanees heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. Volgens The Athletic wil de Ghanees (22) deze winter vertrekken en is er belangstelling uit de Premier League, Bundesliga en Ligue 1

Kudus is na de WK-uitschakeling met Ghana teruggekeerd naar Nederland, maar het is de vraag voor hoelang. Zijn intentie is duidelijk, aldus The Athletic: Kudus en zijn management onderzoeken op dit moment de mogelijkheid om Ajax te verlaten.

De Amsterdammers, die afgelopen zomer een Deadline Day-transfer naar Everton blokkeerden, zouden minimaal 35 tot 40 miljoen euro willen zien, al wil Ajax liever helemaal niet verkopen. Everton heeft nog steeds concrete interesse. Ook stadgenoot Liverpool is in de race. Daarnaast wordt Borussia Dortmund genoemd als potentiële bestemming voor Kudus, terwijl Franse clubs hem zouden willen huren.

De Ghanees heeft een voorkeur voor de Premier League en heeft als voorwaarde dat hij op het middenveld wordt gebruikt. Hij vindt het niets om in de spits te spelen, iets wat Ajax-trainer Alfred Schreuder wél in hem ziet.

Op dit moment hebben er nog geen formele gesprekken plaatsgevonden tussen Kudus en andere clubs, voegt The Athletic eraan toe. Hij ligt bij Ajax nog tweeënhalf jaar vast. Op het WK maakte de Ghanees indruk met onder meer twee goals tegen Zuid-Korea.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s