KRC Genk wint op stage van de Spaanse hekkensluiter Elche

10-12-2022 15:15
5

KRC Genk oefende zaterdag tegen Elche. De leider van de Jupiler Pro League versloeg de hekkensluiter van La Liga met 3-2.

De match in het Estadio Manuel Martinez Valero was nog niet goed begonnen of Genk moest al achtervolgen. Ponce kopte voorbij doelman Penders. Het antwoord van Genk liet niet lang op zich wachten. Na een corner van Tresor was ook Preciado, terug van het WK met Ecuador, trefzeker met het hoofd.

Negen wissels
Na de rust gooide Vrancken zijn ploeg zo goed als helemaal om. De trainer van Genk bracht negen nieuwe namen tussen de lijnen. Opnieuw kwam Genk snel op achterstand. Dit keer bracht Milla Elche op voorsprong.

Onuachu twee keer
Samatta miste daarna twee kansen op de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk wel. Onuachu benutte immers een strafschop na een fout op jonkie Rommens. Vlak voor het eindsignaal bezorgde Onuachu Genk ook de zege met zijn tweede van de namiddag.

KRC Genk in de eerste helft: Penders, Carstensen, Sadick, Didden, Rommens, Aziz, Geusens, Castro, Preciado, Trésor, Samatta
KRC Genk in de tweede helft: Vandevoordt, Munoz, Cuesta, McKenzie, Arteaga, Heynen, Hrosovsky, Castro (22’ Geusens), Paintsil, Samatta (22’ Rommens), Onuachu