'Antwerp klopt opnieuw aan bij Ajax en gaat voor WK-ganger Blind'

'Antwerp klopt opnieuw aan bij Ajax en gaat voor WK-ganger Blind'

08-12-2022 22:30
23

Royal Antwerp FC pakte deze zomer al uit met enkele grote namen, maar is ook van plan om deze winter zich nog stevig te versterken. The Great Old heeft het vizier namelijk gericht op Ajax-verdediger Daley Blind, die met Nederland momenteel actief is op het WK.

De 32-jarige linksachter werd afgelopen zomer nog gelinkt aan Antwerp, maar een transfer was toen onbespreekbaar voor Ajax. Deze winter wil The Great Old een nieuwe poging wagen, meldt men bij Het Nieuwsblad.

Dit seizoen is Blind onder Alfred Schreuder geen onbetwistbare basispion bij Ajax en daar hoopt Antwerp nu gebruik van te kunnen maken. Het wil Blind deze winter op transfervrije basis in huis halen en Ajax daarmee verlossen van het riante salaris van Blind.

Antwerp kan een extra pion op de linksachter ook goed gebruiken. Sam Vines is nog maanden buiten strijd met een enkelblessure, terwijl de dure Gaston Avila voorlopig nog niet kon doorbreken. Blind, die momenteel nog met Oranje actief is op het WK, moet voor extra concurrentie gaan zorgen.

Blind heeft inmiddels al vijfhonderd wedstrijden op zijn CV staan en kwam uit voor onder andere Ajax en Manchester United. Op het WK is hij een basispion bij Oranje en was hij met een doelpunt en een assist nog een uitblinker in de 1/8ste finale tegen de Verenigde Staten.