Nieuwkomers geen zekerheid bij RSC Anderlecht: Er zit potentieel in de kern

Nieuwkomers geen zekerheid bij RSC Anderlecht: "Er zit potentieel in de kern"

08-12-2022 20:47
10

Bij RSC Anderlecht hoopt men in de tweede seizoenshelft met Brian Riemer betere resultaten voor te kunnen leggen. Deze winter kan het zich mogelijk nog gaan versterken, al is het nog geen zekerheid dat Anderlecht ook nieuwe spelers gaat halen.

Zo lijkt nieuwe coach Riemer een kwaliteitsinjectie voorlopig nog niet nodig te vinden. De Deense trainer wil in eerste instantie werken met de huidige ploeg en de jongeren verder ontwikkelen. "Als je de juiste spelers wilt halen kost dat héél veel geld", gaf Riemer aan. "Talent kun je vormen, zo werk ik het liefst. Ik vind dat belangrijker dan de markt op te gaan en spelers te kopen", klinkt het op zijn persconferentie.

En ook CEO of Sports Jesper Fredberg kan zich vinden in die visie. "Nu we starten met een nieuwe speelstijl, is het belangrijk om iedereen de kans te geven om te tonen wat ze kunnen. Volgens mij zit er heel wat potentieel in deze kern", aldus Fredberg.

"Ik was erg tevreden met wat ik zag op trainingskamp. Eenmaal we een systeem hebben, kunnen we alle spelers op hun taken wijzen. En dan wordt het voor mij gemakkelijk om te zien waar versterking nodig is. Uiteraard zijn we altijd op zoek naar manieren om het team te versterken, dat is onze ambitie", sloot hij transfers ook niet helemaal uit.