De Condé verdedigt De Bruyne na kritiek: Zet hem bij Brazilië en het is feest

De Condé verdedigt De Bruyne na kritiek: "Zet hem bij Brazilië en het is feest"

08-12-2022 20:02
26

Kevin De Bruyne heeft een moeilijk WK achter de rug en kon de hoge verwachtingen niet inlossen. Hij kreeg ook flink wat kritiek voor zijn prestaties, maar bij KRC Genk vindt men die overdreven.

In het programma Christiaens & Company op TV Limburg nam Dimitri De Condé, Head of Football bij KRC Genk, het op voor de voormalige speler van de Limburgers. "Dat het een ontgoocheling is dat hij zijn niveau niet haalde, dat weet hij zelf ook wel. De kritiek op hem vind ik totaal onterecht. Voor mij heeft dat met het collectief te maken", geeft De Condé aan. "Zet Kevin bij Brazilië en het is feest. Ik vind het heel erg dat het collectief rond hem niet sterk genoeg was."

De Condé zag dat er vooral te weinig snelheid rond De Bruyne was. "Dan kan Kevin niet spelen, als het te traag en van links naar rechts gaat. En dan nog: als je tegen Kroatië die enkele momenten zag, zoals die versnelling en die pass op Mertens, wat volgens mij een doelpunt moest zijn. De momenten waarop het spel versnelde, kwam dat toch altijd door Kevin", geeft De Condé aan.

Volgens de sterke man bij KRC Genk is de kritiek op De Bruyne dan ook helemaal niet correct. "Hij heeft ook zijn limieten, hij kan moeilijk de bal achteraan gaan oppikken en die helemaal vooraan brengen. Ik heb moeite met de kritiek op hem. Voor mij is Kevin de beste middenvelder van de wereld op dit moment", besluit De Condé.