UPDATE: Portugese bond komt met statement over 'dreigende' Ronaldo

UPDATE: Portugese bond komt met statement over 'dreigende' Ronaldo

08-12-2022 09:50 Laatste update: 14:14
14

Cristiano Ronaldo heeft overwogen het WK te verlaten. Dat meldt de Portugese krant A Bola. De 37-jarige aanvaller werd voor de achtste finale van Portugal tegen Zwitserland (6-1) gedegradeerd tot bankzitter.

Ronaldo was tegen de Zwitsers voor het eerst sinds 2008 bankzitter op een eindtoernooi en werd na 74 minuten ingebracht door bondscoach Fernando Santos. De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar heeft dat opgevat als een zware belediging, klinkt het.

A Bola beweert nu dat Ronaldo zelfs heeft overwogen om Qatar te verlaten, nadat hij hoorde dat hij geen basisspeler zou zijn tegen Zwitserland. Zijn zus Katia Aveiro riep de Portugese vedette al op om naar huis te komen. 'We hebben genoeg geleden', liet ze weten.

Ronaldo is echter nog steeds in Doha, waar Portugal zich voorbereidt op de kwartfinale tegen Marokko (zaterdag om 16.00 uur). Het is nog niet duidelijk of de clubloze aanvaller dan weer op de bank zit. Woensdag trok hij zijn eigen plan op de training.

Update: de Portugese voetbalbond heeft een statement naar buiten gebracht waarin het nieuws ontkracht wordt. 'Op geen enkel moment heeft Ronaldo gedreigd om het kamp te verlaten. De focus van de gehele selectie is om het beste WK van Portugal ooit neer te zetten. Daar is iedereen mee bezig', klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie