Van Bommel geeft Alderweireld raad: “Ik zou daar goed over nadenken”

Van Bommel geeft Alderweireld raad: “Ik zou daar goed over nadenken”

08-12-2022 10:10
3

De Rode Duivels moesten een zware teleurstelling slikken na de vroege uitschakeling op het WK in Qatar. Verschillende internationals denken aan stoppen. Ook Toby Alderweireld is een twijfelgeval.

Op het WK ergerde Alderweireld zich aan de kritiek op de leeftijd van de verdediging. “Zijn irritatie begreep ik wel. Het is niet omdat je ouder wordt dat je afgeschreven bent. In Nederland was je vroeger klaar op je 30ste. Tegenwoordig zijn spelers fitter en sterker. Ze kunnen steeds grotere ­afstanden afleggen. Maar als de ploeg niet draait, krijgen de oudere gasten het als eersten te verduren. Voor deze unieke generatie is het doodzonde dat dit WK mislukte.”

Mark van Bommel geeft Alderweireld ook raad over een mogelijk pensioen bij de Rode Duivels. “Ik zou daar goed over nadenken. Na zo een uitschakeling moet hij niets overhaast beslissen. Er is nog tijd (de eerstvolgende afspraak is de EK-kwalificatiematch tegen Zweden op 24 maart, red.). Als Toby dit ­niveau blijft halen, kan hij nog mee. Al ligt die beslissing ook bij de nieuwe ­bondscoach natuurlijk. Ik hoorde dat het Louis van Gaal wordt (knipoogt).”