Messi jaagt Oranje-doelman Noppert geen angst aan: Hij is ook maar een mens

Messi jaagt Oranje-doelman Noppert geen angst aan: "Hij is ook maar een mens"

07-12-2022 21:45
2

Andries Noppert stond woensdagmiddag de internationale en nationale pers te woord in aanloop naar de WK-kraker tegen Argentinië. De doelman waant zich nog altijd in een voor hem vrij onbekende wereld, maar blijft ondanks dat gewoon zichzelf. Ook Lionel Messi boezemt geen angst in bij de 28-jarige sluitpost. 

"Ja, dit is wel nieuw voor mij, dat kan je wel zeggen. Maar het is alleen maar leuk", aldus Noppert, die samen met Virgil van Dijk was aangeschoven. "Ik moet gewoon mezelf zijn en dat probeer ik ook. Dat accepteren gelukkig alle jongens en de staf ook. En dat is voor mij het allerbelangrijkste. Maar ja, dit is voor mij wel een andere wereld, maar daardoor ga ik mij niet anders gedragen."

Komende vrijdag speelt de keeper van sc Heerenveen zijn vijfde interland, tegen Argentinië. Angst heeft hij niet. "Zeker niet, maar ik zal wel spanning voelen als het moment daar is. Ik zeg altijd: wanneer je geen wedstrijdspanning hebt, kan je net zo goed stoppen."

Penalty Messi
Tot slot kreeg Noppert nog een vraag over Lionel Messi, en over wat te doen op het moment hij mag aanleggen voor een penalty. "Messi is ook maar een mens. Net als wij. Hij kan ook penalty’s missen, dat bleek al eerder in het toernooi. Natuurlijk is hij goed, maar ook van hem kan ik een penalty stoppen."