'Tegenvaller voor Argentinië: Di María en Gómez kunnen niet starten tegen Oranje'

'Tegenvaller voor Argentinië: Di María en Gómez kunnen niet starten tegen Oranje'

06-12-2022 18:22
2

Het Argentijnse elftal kent nog de nodige vraagtekens voor de clash met Nederland in de kwartfinale van het WK. Ángel di María lijkt niet op tijd fit voor het duel.

De 34-jarige aanvaller kampt met hamstringklachten. Hij deed dinsdag slechts een deel van de training mee, waardoor een basisplaats waarschijnlijk te vroeg komt, meldt de NOS. Volgens TyC Sports kan hij sowieso wel invallen. Di María had eerder dit seizoen ook al last van zijn hamstring. Mede daardoor speelde hij pas zeven competitieduels voor Juventus. Op het WK moest hij zaterdag het duel met Australië in de achtste finale missen.

Papu Gómez, die Di María verving tegen The Socceroos, lijkt helemaal niet in actie te komen tegen het Nederlands elftal. De Sevilla-spelmaker heeft een enkelblessure. Mogelijk krijgt Joaquín Correa een kans. De aanvaller van Internazionale droeg een hesje tijdens de training, schrijven TyC Sports en de NOS. Ook Nicolás Tagliafico behoorde tot de 'basisploeg', maar er lijken nog niet al te veel conclusies aan verbonden te kunnen worden.

Overigens speculeren Argentijnse media ook al enkele dagen over het spiegelen van het systeem van Oranje. In de slotfase van het duel met Australië koos bondscoach Lionel Scaloni voor een variant met vijf verdedigers. In dat geval maakt Lisandro Martínez zijn entree in de basis.