Nu sterkhouder bij Marokko, niet doorgebroken bij Club Brugge: Negatieve houding

Nu sterkhouder bij Marokko, niet doorgebroken bij Club Brugge: "Negatieve houding"

06-12-2022 12:31 Laatste update: 12:31
3

Marokko neemt het dinsdag op tegen Spanje en zal daarin hopen op een goede prestatie van Sofyan Amrabat. De 26-jarige middenvelder speelde in het verleden nog voor Club Brugge, maar wist daar niet door te breken. Daar is ook een goede reden voor, klinkt het bij Ivan Leko en Rudi Cossey.

Leko (toen trainer) en Cossey (toen assistent-trainer) zagen een goede speler naar Club Brugge trekken, maar konden hem toch niet doen slagen bij Blauw-Zwart. "We twijfelden geen seconde aan zijn enorme talent", zegt Cossey in Het Belang van Limburg. "Op basis van zijn aangeboren talent had Sofyan zijn plaats kunnen grijpen, maar het ontbrak hem aan tactische discipline."

De Marokkaanse middenvelder had het moeilijk om het trio Rits-Vormer-Vanaken uit de ploeg te spelen. "Bovendien was hij van Feyenoord gekomen in de veronderstelling dat hij bij Club de grote man ging worden. Hij dacht dat het vanzelf zou gaan", geeft Cossey aan.

Amrabat leek het vooral mentaal moeilijk te hebben bij de Bruggelingen. "Het was geen gemakkelijke jongen", weet Cossey nog. "Op den duur werd dat negatief. Samen met Arnaut Danjuma vormden ze een apart duo in de groep. Danjuma speelde ook niet en hun negatieve houding nam de overhand. Het was niet meer houdbaar. Ze zijn na dat seizoen dan ook allebei vertrokken", aldus de voormalige assistent-trainer van Club Brugge.

Uiteindelijk speelde Amrabat slechts vijf volledige competitiewedstrijden voor Club Brugge en viel hij veertien keer in. Hij werd daarop uitgeleend aan Hellas Verona en speelde zich daar in de kijker van Fiorentina, waar hij nog steeds voor uitkomt.