Eisen Godts en Nemeth te gortig voor KRC Genk: Dan moeten ze maar gaan

Eisen Godts en Nemeth te gortig voor KRC Genk: "Dan moeten ze maar gaan"

06-12-2022 11:16
10

KRC Genk maakte maandag bekend dat Mika Godts en Andras Nemeth terug naar Jong Genk werden gezet. Contractperikelen lagen aan de basis van die beslissing. Head of Football Dimitri De Condé brengt meer uitleg.

Beide spelers hebben een aflopend contract bij Genk en de club hoopte voor het begin van volgend jaar duidelijkheid te brengen over een mogelijke verlenging. Een akkoord werd echter (nog) niet gevonden. "Wij hebben onze sportieve en financiële limieten en daar staan wij geen enkele uitzondering op toe", zegt De Condé in Het Belang van Limburg. "Ook niet als de speler Pozuelo of Onuachu heet. Wij willen de toekomst van onze club niet op de helling zetten", geeft hij aan.

Nemeth zou geen toekomst voor zichzelf zien bij Genk door de aanwezigheid van Onuachu, terwijl Godts naar verluidt buitensporige financiële en sportieve eisen had. "Voor alle duidelijkheid, wij geloven in de kwaliteiten van beide jongens", benadrukt De Condé.

"Wij hebben hen ook kansen gegeven en willen hen die blijven geven. Maar garanties geven, is een brug te ver. Als zij en hun entourage geloven dat ze bij een andere club beter af zijn, moeten ze maar gaan. Spelers die niet willen meedenken met ons, kunnen wij geen traject bieden", aldus De Condé.

Toekomst
Het duo kan begin 2023 dus op zoek gaan naar een nieuwe club en aan het einde van het jaar gratis vertrekken bij de Limburgers. Al geeft De Condé een contractverlenging nog niet helemaal op. "De deur blijft voor beiden op een kier staan. Wij blijven hopen dat het gezond verstand zegeviert en dat we nog tot een akkoord kunnen komen", besluit hij.