Van Dijk tegen Messi op vrijdag: Een van de beste spelers aller tijden

Van Dijk tegen Messi op vrijdag: "Een van de beste spelers aller tijden"

05-12-2022 10:29
3

Voor het Nederlands elftal wacht vrijdag een krachtmeting met het Argentinië van Lionel Messi. Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk is onder de indruk van de 35-jarige ster, maar tegelijkertijd vol vertrouwen over het duel in de kwartfinale van het WK.

"Ik denk dat we hebben laten zien tegen allerlei landen waartoe we in staat zijn onder deze bondscoach", zegt Van Dijk in De Telegraaf. De verdediger spreekt wel vol lof over Messi, die hij als speler van Liverpool FC al meermaals trof. "Hij is een van de beste spelers aller tijden. Het is een eer om tegen hem te gaan spelen. Maar het is niet ik tegen hem, of Nederland tegen hem, maar Nederland tegen Argentinië. En zij hebben veel meer spelers die van wereldniveau zijn."

Daar sluit Frenkie de Jong zich bij aan. "Ik denk dat we klaar zijn voor elke tegenstander. Argentinië is een van de favorieten. Maar dat maakt niet zoveel uit. Dat zijn wij ook", aldus de Barcelona-middenvelder. Denzel Dumfries, de grote man tegen de Verenigde Staten, denkt dat Oranje op zijn best moet zijn. "Ik ken Argentinië als een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. Eerlijk is eerlijk. Het zal beter moeten dan tegen de VS om van hen te winnen."