OFFICIEEL: Stuttgart pakt door na afwijzing Schreuder (ex-Club Brugge)

OFFICIEEL: Stuttgart pakt door na afwijzing Schreuder (ex-Club Brugge)

04-12-2022 23:35 Laatste update: 05-12-2022 19:45
1

Bruno Labbadia is hard op weg om de nieuwe trainer van VfB Stuttgart te worden. Ook Alfred Schreuder werd de voorbije maanden genoemd als optie bij de nummer zestien van de Bundesliga.

Sky Sport noemde de oud-trainer van Club Brugge, die momenteel aan de slag is bij Ajax, zelfs deze week nog een 'serieuze kandidaat' voor Die Schwaben, hoewel hij zelf eind oktober aangaf 'nul interesse' te hebben. Dezelfde Duitse omroep meldt nu dat de keuze op Labbadia lijkt te vallen. De 56-jarige Duitser zou zelfs al op huizenjacht zijn in Stuttgart. Hij moet de opvolger worden van de in oktober ontslagen Pellegrino Matarazzo.

Labbadia had Stuttgart tussen eind 2010 en medio 2013 al onder zijn hoede. Verder stond hij onder meer aan het roer bij Hamburger SV, VfL Wolfsburg en Hertha BSC. Bij die laatste club vertrok hij in januari 2021.

Naast Sky schreven ook andere Duitse media, zoals Kicker, over de interesse van Stuttgart in Schreuder. De coach is sinds afgelopen zomer werkzaam bij Ajax, maar hij ligt door de teleurstellende resultaten onder vuur bij de achterban.

Update: Bruno Labbadia is de nieuwe trainer bij VfB Stuttgart. De 56-jarige oefenmeester heeft een contract tot de zomer van 2025 getekend bij de nummer zestien van de Bundesliga. Het wordt de tweede termijn voor Labbadia bij Stuttgart. Tussen 2010 en 2013 was hij ook eindverantwoordelijke bij Die Schwaben.