Ketting van Koundé zorgt voor Franse irritatie: Geluk dat hij niet voor me stond

Ketting van Koundé zorgt voor Franse irritatie: "Geluk dat hij niet voor me stond"

04-12-2022 22:40
1

Didier Deschamps heeft zich opvallend hard uitgelaten over Jules Koundé na het treffen tussen Frankrijk en Polen (3-1). De verdediger van de Fransen moest zijn ketting aan het begin van de wedstrijd afdoen en daar is de bondscoach niet blij mee.

Frankrijk plaatste zich zondag voor de kwartfinale van het WK in Qatar. Toch was Deschamps na afloop geïrriteerd op de persconferentie, toen het moment van Koundé ter sprake kwam. Hij moest zijn ketting met hulp van een staflid afdoen, omdat het dragen van dergelijke sierraden niet toegestaan is in wedstrijden. "Ik heb Koundé verteld dat hij geluk had dat hij niet recht voor me stond, toen het gebeurde", begint de Franse coach.

"De scheidsrechter had ons al verteld dat dit niet was toegestaan. Ik dacht dat hij de ketting al had afgedaan, maar dat was blijkbaar niet zo. Dit is onze fout, want het is gewoon verboden. Spelers gaan ook niet ineens met een zonnebril of horloge rondlopen tijdens een wedstrijd."

Deschamps was wel positief over Kylian Mbappé, die de grote man was met twee mooie treffers. "Mbappé is een speler die veel problemen voor ons uit de weg kan ruimen. Hij is een unieke speler en het is geweldig om zo'n iemand bij ons te hebben."