'Duitse spelers stonden niet achter statement tegen Qatar in de eerste wedstrijd'

'Duitse spelers stonden niet achter statement tegen Qatar in de eerste wedstrijd'

04-12-2022 11:20
18

De meeste spelers van Duitsland stonden niet achter het statement dat de ploeg maakte voor de eerste groepswedstrijd tegen Japan. Dat meldt Bild na de uitschakeling van het land op het WK. Volgens de sportkrant wilden alleen Manuel Neuer en Leon Goretzka het statement echt maken.

Andere spelers in de selectie van de Duitsers zouden eigenlijk niet achter het statement staan. Duitsland zou net als België meedoen met de actie rond de OneLove-band op het WK. Deze band werd alleen verboden, waardoor de Duitsers besloten toch een statement te maken. Alle basisspelers gingen met de hand voor hun mond op de elftalfoto. Dit om aandacht te vragen voor de situatie rondom de mensenrechten in Qatar.

Voor Duitsland had het in ieder geval geen effect op het doorgaan naar de knockout-fase van het WK. Die Mannschaft werd roemloos naar huis gestuurd in de groepsfase na het verlies tegen Japan in het eerste groepsduel. Die ploeg was uiteindelijk met 2-1 te sterk en doordat ze in de laatste groepswedstrijd ook wonnen van Spanje ging Duitsland naar huis. Of bondscoach Hansi Flick tegen het statement was is nog onbekend, evenals de vraag of hij nog trainer blijft na de uitschakeling.