'Liverpool en Tottenham willen Amrabat (ex-Club Brugge) halen'

'Liverpool en Tottenham willen Amrabat (ex-Club Brugge) halen'

03-12-2022 11:07

Sofyan Amrabat lijkt zijn ijzersterke prestaties op het WK in Qatar te kunnen verzilveren met een transfer. Meerdere Premier League-clubs volgen de Marokkaanse international op de voet, waaronder Liverpool en Tottenham Hotspur.

Dat melden onder meer Fabrizio Romano en de Duitse tak van Sky Sport. Amrabat imponeerde in de groepsfase van het WK en staat met de Leeuwen van de Atlas in de achtste finale tegenover Spanje. Na het toernooi overwegen clubs als Liverpool en Tottenham voor hem aan te kloppen. Volgens Sky zijn vooral The Reds geïnteresseerd. Hij dient op Anfield als mogelijke optie naast Jude Bellingham en Moisés Caicedo. 

De ex-speler van FC Utrecht, Feyenoord en Club Brugge heeft nog een contract tot medio 2024 bij Fiorentina. De Italianen namen hem ruim twee jaar geleden voor een kleine twintig miljoen euro over van Hellas Verona. Nu zou Amrabat, die zo'n drie à vier miljoen euro verdient in Firenze, zo'n dertig miljoen euro moeten kosten.

Directeur Daniele Pradé van Fiorentina is desondanks niet happig op een vertrek van de middenvelder. "We hebben de optie om volgend seizoen zijn contract te verlengen. Er is geen haast, hij maakt deel uit van onze plannen. We willen hem hier houden."

Zijn broer Nordin Amrabat vertelde vrijdag dat Sofyan in januari al rond was met Spurs, maar de Londenaren bereikten geen akkoord met de Italianen over de transfersom. "Ik denk dat de topclubs in Europa die hebben zitten slapen nu wel wakker zijn geschrokken", zei de trotse broer in De Telegraaf.