Onrust bij de Rode Duivels? Het is al lang geen vriendenbende meer

Onrust bij de Rode Duivels? "Het is al lang geen vriendenbende meer"

27-11-2022 18:01 Laatste update: 18:05
64

De sfeer na het verlies bij de Rode Duivels lijkt momenteel onder het vriespunt te zitten. Jan Vertonghen liet zich na de nederlaag al kritisch uit en ook tegen Canada was er een akkefietje tussen Toby Alderweireld en Kevin De Bruyne. Dat verrast Gert Verheyen niet.

Volgens de analist is de sfeer al even niet al te best bij de nationale ploeg. "Als je luistert naar de interviews, dan zijn sommige zaken niet helemaal oké. Op de persconferentie zaterdag zei Eden Hazard dat onze defensie niet meer de snelste verdediging is", geeft hij aan bij Sporza. "Het is niet aan een medespeler om dat te zeggen. Supporters mogen dat doen, analisten ook. Maar geen teamgenoten."

En Vertonghen was na de partij tegen Marokko dan weer kritisch over de aanvallers bij België. "Dan beland je in een straatje waarin de verdedigers aanvallers iets verwijten en andersom", geeft Verheyen nog aan.

"Ik had ook al geluiden opgevangen dat de grote vriendenbende niet meer bestaat. Dat is eigen aan voetbal, zo weet ik uit ervaring", gaat de analist verder. "Als je ploeg niet meer wint, dan wordt er vaak naar elkaar gekeken en kijk je niet naar jezelf."

Volgens Verheyen horen al die uitspraken van de Rode Duivels ook helemaal niet. "Je hoeft ook geen dikke vrienden te zijn om te presteren. Maar je moet wel letten op wat je zegt en je moet respect houden", besluit hij.