Costa Rica doet Duitsland een gunst en wint tegen JPL-getinte Japanners

Costa Rica doet Duitsland een gunst en wint tegen JPL-getinte Japanners

27-11-2022 13:27
4

Japan heeft de stunt van de eerste speelronde op dit WK niet door kunnen zetten. De ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu won met 2-1 van de Duitsers, maar zondag gingen ze met 0-1 de boot in tegen Costa Rica. Door het verlies van de Japanners blijft er wel hoop op de knockout-fase voor Duitsland. 

Bij stuntploeg Japan zagen we enkelen bekenden rondlopen. Daichi Kamada (ex-STVV) en Wataru Endo (ex-STVV) starten aan de wedstrijd. Tomiyasu (ex-STVV) en Kawashima (ex-Standard) en Schmidt (STVV) zitten op de bank van Japan. Bij Costa Rica begon Bryan Ruiz (ex-KAA gent) wederom als wisselspeler. Osca Duarte (ex-Club Brugge) start aan de wedstrijd. 

In de openingsfase van het duel begonnen de Costa Ricanen erg rustig. De spelers waren duidelijk nog onder de indruk van de zeven doelpunten die geïncasseerd werden tegen Spanje. Ook de Japanners begonnen erg kalm, waardoor de eerste helft nog geen spektakel bleek. Er werd dan ook niet gescoord door allebei de ploegen.

Na rust gingen de Japanners een stuk nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Ook Costa Rica leek wakker te zijn geworden en besloot om meer druk te zetten richting de goal van doelman Shuichi Gonda. Uiteindelijk had de ploeg van bondscoach Luis Fernando Suarez tachtig minuten nodig om hun eerste schot op doel af te vuren. Deze was wel direct succesvol want Keysher Fuller maakte met die bal de 0-1 voor Costa Rica. 

Uiteindelijk bleef het 0-1, waardoor de Japanners hun stunt niet konden doorzetten. Door de winst van Costa Rica heeft Duitsland uiteindelijk alles nog in eigen hand. Zij zijn dan wel de enigen die nog geen punten hebben in Poule E, maar als ze punten pakken tegen Spanje later op de zondag dan kunnen ze bij winst in de laatste wedstrijd alsnog door naar de knockout-fase.