Lukaku voor het eerst met de groep, maar basisplaats tegen Marokko is utopie

Lukaku voor het eerst met de groep, maar basisplaats tegen Marokko is utopie

24-11-2022 16:18
3

Romelu Lukaku was woensdag nog in de tribune hevig aan het supporteren voor de Rode Duivels. Donderdag trainde de aanvaller van Inter voor het eerst mee met de andere Belgen.

Lukaku werkt al weken aan zijn comeback. Al voor het toernooi was het duidelijk dat hij niet klaar zou zijn voor de openingsmatch tegen Canada, die de Rode Duivels uiteindelijk met 1-0 wonnen. Eerder deze week liet Roberto Martinez verstaan dat Lukaku mogelijk wel in actie kan komen tegen Marokko op zondag.

Op donderdag viel er alvast goed nieuws te rapen in het kamp van de Belgen. Lukaku trainde voor het eerst met de groep. "Ik zou het een controlesessie noemen”, aldus Martinez tegenover RTBF. "We zullen zien hoe zijn lichaam reageert", stelde de Spanjaard.

Zondag kan België zich plaatsen voor de volgende ronde. De kans is groot dat Michy Batshuayi, die woensdag het enige doelpunt van de match tegen Canada maakte, opnieuw aan de aftrap verschijnt. "Ik denk niet dat Lukaku klaar zal zijn om te starten tegen Marokko", liet Martinez optekenen. "Hij leek het wel goed te doen en ik ben blij hem weer op de groepstraining te zien."