Politie in Qatar moet optreden bij ongeregeldheden rond fanzone in Doha

Politie in Qatar moet optreden bij ongeregeldheden rond fanzone in Doha

20-11-2022 20:50
3

De Qatarese politie heeft zondag op moeten treden bij de fanzone in Doha. Tijdens het openingsduel tussen het gastland en Ecuador probeerden grote groepen met fans de afgesloten regio’s in de binnenstad te bereiken. De politie heeft de menigte daarop naar achteren gedreven.

De groepen met fans wilden de wedstrijden kijken op grote schermen in afgesloten gebieden en ze wilden op die plekken aan bier komen. De politie besloot daarom gewapend op te treden tegen de supporters. Zij stelden zich in een lijn op voor de afgesloten gebieden, waardoor ze er niet meer langs konden. Sommige fans smeekten nog of ze er wel door mochten, maar dat was tevergeefs.

De afgesloten zones in Qatar zijn specifiek voor zwangere vrouwen en gehandicapte fans die de doorging wilden maken naar de fanzone. Het is nog niet bekend of er mensen daadwerkelijk gewond zijn geraakt of opgepakt zijn. De openingswedstrijd was zelf niet in Doha. Dat duel werd gespeeld in het Al Bayt Stadium. Dat stadion ligt in Al Khor City, een plaatsje 35 kilometer van Doha af.