Witsel blijft geloven in WK-kansen België: We hebben een groot voordeel

Witsel blijft geloven in WK-kansen België: "We hebben een groot voordeel"

20-11-2022 14:15 Laatste update: 17:54
5

Het WK gaat bijna van start en de Rode Duivels komen woensdag voor het eerst in actie. Canada is dan de tegenstander van onze nationale ploeg. Axel Witsel is alvast op zijn hoede, maar gelooft ook in de kwaliteiten van de Rode Duivels.

De eerste tegenstander op dit WK is Canada. Niet meteen een groot voetballand, al ziet Witsel wel flink wat kwaliteit bij de Noord-Amerikanen. "Hun sterkte is hun snelheid. David, Buchanan, Davies", weet Witsel te vertellen op zijn persconferentie.

"We zullen dus moeten opletten voor de ruimte in de rug van de defensie. Het zal ook een fysiek zware wedstrijd worden, want daar zijn ze ook sterk. Maar het wordt volgens mij een geweldige wedstrijd", geeft hij aan.

Rode Duivels
Op dit WK lijken de Rode Duivels niet meteen een favoriet te zijn om ook het toernooi te winnen. Toch blijft Witsel geloven in een mooi resultaat. "We hebben in elk geval meer ervaring. In 2018 hebben we een uitzonderlijk parcours afgelegd. We waren als team en individueel op ons toppunt. Maar ondertussen kennen we elkaar zo goed, dat dat een voordeel oplevert dat je niet mag onderschatten", klinkt het.

De absolute topfavoriet wil Witsel de Rode Duivels echter niet noemen. Daarvoor heeft hij een andere ploeg in gedachten. "Voor mij is Brazilië topfavoriet om wereldkampioen te worden", besluit hij.