Vreemde WK-voorbereiding Qatar: 26 oefenduels, Watford weigerde uitnodiging

Vreemde WK-voorbereiding Qatar: 26 oefenduels, Watford weigerde uitnodiging

19-11-2022 18:45

Qatar heeft een behoorlijk lange voorbereidingsperiode op het WK achter de rug. Het gastland werkte de afgelopen maanden meer dan twintig oefenwedstrijden af, en deed dat vaak op ietwat mysterieuze wijze, in de luwte.

Uit een onderzoek van de NOS blijkt dat Oranje-opponent Qatar de afgelopen maanden oefende tegen 26 opponenten. Er werd elf keer gewonnen, acht keer gelijkgespeeld, drie keer verloren en van vier duels is de uitslag vooralsnog onbekend. 

Van de wedstrijden zijn nauwelijks tot geen beelden. De desbetreffende tegenstanders werden, soms tegen betaling, ingevlogen. Vooraf werden er contractuele afspraken gemaakt over het 'thuislaten van fans en het maken en verspreiden van beelden.'

Er werd onder meer geoefend tegen FC Eurotours Kitszbühel en TSV mcDonald’s St Johann, een derdeklasser uit Oostenrijk. Er stond ook een wedstrijd tegen Watford op het programma, maar dat ging niet door vanwege protesten van de Proud Hornets, de lhbtiq-supportersvereniging van de Engelse club. "Voor Qatar kiezen als vriendschappelijke tegenstander zou indruisen tegen alles waar we voor staan", zo laat het weten aan de NOS.