KAA Gent-voorzitter De Witte over supporters: “Er is een grens overschreden”

KAA Gent-voorzitter De Witte over supporters: “Er is een grens overschreden”

11-11-2022 17:03
8

Voor, tijdens en na de topper tussen KAA Gent en Club Brugge waren er ongeregeldheden bij de supporters. Ivan De Witte maakt een duidelijk statement tegenover Het Nieuwsblad.

Zo was er onder meer een spandoek over ex-speler Roman Yaremchuk die de Oekraïner doodwenste. Ook waren er vechtpartijen en pyrotechnisch materiaal. “KAA Gent kan niet afwezig blijven in dit debat. Wij veroordelen dit zeer sterk”,

Ook het spandoek wordt veroordeeld door De Witte. “Ik was verrast door het spandoek tegen Yaremchuk. Ik kan begrijpen dat er ergens bitterheid is. Maar we mogen niet vergeten dat hij heel wat betekend heeft en zijn transfer naar Benfica ons financieel door de covidperiode hielp komen. Dat spandoek was een brug te ver.”

De Witte hoopt dat er nog straffen zullen volgen. “We zijn bezig om samen te werken met de bevoegde instanties, politie en het ministerie van binnenlandse zaken, voor identificatie en stadionverboden. Ik ben geen fan van repressieve maatregelen maar er is een grens overschreden.”