Al circa 2.000 handtekeningen om Ngadeu toch mee te pakken naar het WK

Al circa 2.000 handtekeningen om Ngadeu toch mee te pakken naar het WK

10-11-2022 20:32
8

Niet alleen in België zorgt de WK-selectie van de nationale ploeg voor beroering. Dat is ook in Kameroen het geval. In de selectie van de Ontembare Leeuwen ontbreekt Michael Ngadeu-Ngadjui. Fans hopen de bondscoach Rigobert Song en de voetbalbond van Kameroen via een petitie alsnog op andere gedachten te brengen.

Ngadeu speelde al 53 interlands voor Kameroen, maar zal niet op het WK aanwezig zijn. Nadat het nieuws werd bekengemaakt, haalde de makelaar van de Gent-speler meteen uit. Hij verweet de bondscoach een marionet te zijn van Samul Eto'o. Volgens Pedro David Jimenez heeft Eto'o het niet begrepen op Ngadeu en mag hij daarom niet mee naar het WK in Qatar.

Ook heel wat fans vinden de niet-selectie van Ngadeu niet kunnen. Een petitie om de Gent-speler mee te nemen naar het WK werd al circa 2.000 getekend. 'Tegen Algerije was hij nog cruciaal, maar nu wordt hij niet opgeroepen. Terwijl hij een van de beste verdedigers van het land is. Onbegrijpelijk. Deze petitie is rechtstreeks gericht aan de leiders van het elftal, zodat Michael kan terugkeren in de kern', klinkt het.