Muriqi zag transfer Club Brugge afketsen en zat diep: “Kon geen liefde geven

Muriqi zag transfer Club Brugge afketsen en zat diep: “Kon geen liefde geven"

09-11-2022 18:32
2

Deze zomer was Vedat Muriqi ei zo na een speler geworden van Club Brugge. De spits van Lazio zag uiteindelijk zijn transfer naar de landskampioen afketsen. Het ging niet zo goed met de Kosovaarse spits, hij doet nu zijn verhaal aan de Spaanse media. 

De spits zag een transfer naar Club Brugge uiteenspatten, maar kon zich uiteindelijk aansluiten bij Mallorca. Het is een transfer die zijn “leven heeft veranderd”. Ondertussen scoort de Kosovaar opnieuw doelpunt na doelpunt. Hij etaleert in de Spaanse competitie opnieuw zijn killer instinct. Maar dat was lange tijd niet zo zeker, nadat het bij Lazio niet lukte voor de spits. 

“Toen ik in Italië was, heb ik moeilijke tijden doorgemaakt”, aldus Muriqi. “In Turkije ging het heel goed met mij. Ik maakte goals en de mensen hielden van me. Ik kreeg het aanbod van Lazio en ik twijfelde of ik die beslissing zou nemen”, getuigt de spits. Uiteindelijk trok hij naar Italië, maar hij zou al rap spijt krijgen van de beslissing. “De dagen gingen voorbij. Maar ze gaven me geen kans om te spelen. Het waren bijna twee zeer moeilijke jaren in mijn leven.”

Mentaal hakte het erop in bij de Kosovaar. Gelukkig kon hij op een aantal rekenen in Rome. “Met de begeleiders kon ik het goed vinden”, zegt Muriqi. “Maar ook toen ik thuiskwam, ging het niet goed. Ik was boos, verdrietig en kon mijn familie geen liefde geven”, getuigt de spits. Muriqi dacht zelfs even aan stoppen. “Ik dacht dat het voetbal voorbij was voor mij. Ik heb twintig goals gescoord met Fenerbahçe en het is voorbij. Ik begon te denken dat wat mij overkwam gewoon geluk was.”

Uiteindelijk heeft Muriqi dan toch weer zijn plekje gevonden, al is het niet bij Club Brugge. De spits scoort opnieuw aan de lopende band en heeft ondertussen al zeven doelpunten en een assist in elf optredens voor Mallorca. De Spaanse ploeg staat momenteel op een twaalfde plek.